Zsiga Henrik: Végül magad maradsz

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789638908780
Kiadó: Kalliopé Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 592
Kötésmód: kemény kötés
Tömeg: 500 g/db

Ősi üzenbet bukkan fel Peru mélyén, Machu Picchu falai közt. A kőbe vésett jelek eredete ismeretlen, tartalma megfejtetlen. A kutatásba a Pannonhalmi Apátság is bekapcsolódik, és Alexet, a magyar történészt kérik fel a rejtély tanulmányozására. A főszereplő Peruba utazik, és döbbenten fedezi fel, hogy a különös, az idők távolából küldött üzenet újabb állomásra vezeti őt: Kambodzsába, Angkorvat misztikus világába. És innentől nincs megállás, Alex követni kezdi a jeleket, ám a kutatói munka hamarosan nagyot változik, és a történész immáron az életéért kénytelen küzdeni – sejtelmes alakok, titokzatos eltűnések, veszélyek és cselszövések szegélyezik menekülését.
A hajsza átível Mexikón, Jordánián, Franciaországon és számos további gyönyörű történelmi helyszínen. Noha Alex ismeretei szaporodnak, a rejtély egyre csak duzzad, míg végül egyetlen mindannyiunkat érintő, sorsdöntő kérdéssé formálódik. Semmi sem az, aminek látszik, ám a kaland ekkor már nem érhet véget. A történészre súlyos feladat vár: az emberiség legnagyobb döntését kell meghoznia. Nincs segítsége, nincs kiút. Megérti a latin mondást: solus eris – végül magad maradsz.

A regény nem spórol az izgalmakkal, fordulatokkal, ugyanakkor választékosan, irodalmi igényességgel mesél. Az olvasó elé sereglenek az ókori és középkori világtörténelem eseményei, földrajzi, építészeti és művészettörténeti leírások és számos mesés helyszín, köztük a Machu Picchu, Angkor Vat, Petra – hogy a múltat új, meglepő köntösben láthassuk.
A szerző új kötete megismertet, elgondolkodtat, magával ragad.

Ár: 3 480 Ft