Volker Resing: A kancellári gépezet

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9786155680236
Kiadó: Dialóg Campus Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 208
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 290 g/db

Amióta Merkel az elnök a CDU-ban, sok minden megváltozott az Adenauer és Kohl nevével fémjelezett kereszténydemokrata néppártban.
Az atomerőműveket kikapcsolják, csúnya napelemeket szerelnek fel a tetőkre, a mezőkre, a gyerekeket napközi otthonba küldik. Nincs többé kötelező hadviselés a fiatal férfiak számára. Már nyilvánosan szerethetik a polgárok a saját nemükhöz tartozókat, sőt "házassági" kapcsolatban is élhetnek. Nincs többé kötelező templomba járás, viszont a muzulmánok is a német nép nagy családjához tartozhatnak.
Néhányan egyenesen úgy tekintenek a Merkel-féle CDU-ra, mint ahol "anything goes" (bármi lehetséges). Valóban veszélyt jelent Merkel látszólagos karakter- és arculatnélkülisége a pártjára? Vagy talán éppen ő a katalizátora a CDU-nak, amely mindig is pluralista és ideológiaellenes volt, és a pragmatikus politizálási stílust követte?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak a könyv olvasói, köztük mindazok, akik pártpolitikával, pártszervezéssel, politikai kampány tervezésével és alapvető néppártelméleti kérdésekkel foglalkoznak. Emellett izgalmas, sztorizó, nagyszerű olvasmány ez az alapos munka.

Ár: 3 980 Ft