Vesztesegbol nyereseg, veresegbol gyozelem – A lelki megkuzdes utjai

Nyitott Akademia sorozat
Oldalszám: 156 oldal
Kotes: PUHATABLAS, RAGASZTOKOTOTT
ISBN: 9786155281051


Nincs olyan ember, aki elete soran legalabb egyszer – de inkabb tobbszor – ne kerulne lelkileg a padlora. Valamennyiunket ernek vesztesegek, veresegek, kudarcok, am mivel ezekben tobbnyire csak a szenvedest latjuk, az ertelmet nem, panikszeruen menekulunk eloluk.
‘Nincs ido a fajdalomra!’ – halljuk a tevereklamban is, a fajdalom azonban igenis idot es teret kovetel maganak az eletunkben. Van, amikor keptelenseg kivedeni – az egyetlen lehetosegunk, hogy megkuzdjunk vele, azutan eronket ujra osszegyujtve feltapaszkodjunk a foldrol. Erre azonban kulturank nemigen tanitott meg minket, es kornyezetunk sem sokat segit a biztatonak szant, am sokszor ostorcsapaskent hato mondatokkal: „Szedd mar ossze magad!”, „Ha nem csinalsz semmit, mitol varod, hogy jobb legyen?” „Nem gondolod, hogy kisse tulreagalod a dolgot?”
De mi segithet annak, aki eppen melysegesen gyongenek, tehetetlennek, kiszolgaltatottnak es szomorunak erzi magat? Mi tesz kepesse valakit arra, hogy sulyos csapasok utan is talpra alljon? Hogyan lehet a veszteseget nyeresegge, a vereseget gyozelemme alakitani?
A modern pszichologia eszkoztara es a hit, a spiritualitas utja egyarant segitsegunkre lehet a sikeres lelki megkuzdesben; abban, hogy egy nehez, fajdalmas eletszakasz utan ujra – immar megerosodve – onmagunkra talaljunk.

Ar: 1 691 Ft