Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789630976343
Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 224
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Tömeg: 500 g/db

Az állatok mindenütt jelen vannak a bennünket körülvevő világban. Az ember az elmúlt 20 ezer év során számos állatfajjal közeli kapcsolatot alakított ki, s ezáltal megváltozott mind ő maga, mind az állatok. A hajdanvolt vadászból az ember pásztorrá és földművessé vált, óvta és védelmezte azokat az állatokat, melyeket korábban zsákmányul ejtett. Az állatok meghatározó szerepet játszottak az emberi történelem évezredei folyamán.
Az 50 állat, amely megváltoztatta a történelmet című könyv bemutatja azokat az állatokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra.
A földművelésben és a kereskedelemben betöltött szerepükön túl az állatok számos más módon is gazdagították az emberi kultúrát és a történelmet.
Egyes állatok – oroszlán, szkarabeusz, kobra, fehérnyakú rétisas – mind vallási, mind politikai szimbólumként megjelentek az emberi közösségekben. A tudomány és az orvoslás fejlődéséhez évszázadokon át állatkísérletek járultak hozzá. Állatok nélkül fajunk múltja és jövője elképzelhetetlen.

Ár: 4 500 Ft