Tóth Gábor – Varga Melitta: Édesítsünk okosan! – A kristálycukortól a gyógyító édességekig – A biocsicsóka-sűrítmények orvosbiológiai jelentősége

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789638686138
Kiadó: Pilis-Vet Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 196
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

Léteznek-e egészségmegőrző édességek?
Sokan csak kristálycukorral édesítenek, vagy mesterséges édesítőszerekkel – ez utóbbi vegyületekre azonban sok árnyék vetül, ezért is érdemes megismernünk a természetes alapú, egészségvédő hatású édesítő anyagokat. Figyelemre méltó kutatási eredménynek számítanak a biocsicsókából készülő, édes ízkarakterű, betegségmegelőző készítmények, amelyeknek hazánkban népegészségügyi jelentőséget is tulajdonítanak a szakemberek. E termékek szerepe mind táplálkozási, mind környezetvédelmi és gazdasági szempontból is kiemelkedő. A biocsicsóka-sűrítmények a civilizációs ártalmak elkerülésének fontos eszközeivé válhatnak a jövőben – ezt a hazai és külföldi szakirodalom is alátámasztja.
E könyv a jelenleg használatos édesítőanyagok hatásainak bemutatása mellett ráirányítja a figyelmet az egészségmegőrző étrendbe illeszthető, édes ízű nyersanyagokra, és konkrét gyakorlati segítséget is szeretne adni egy magyarországi termékfejlesztés megismertetésével.

Ár: 1 180 Ft