Tészabó Júlia: Húsvét – Magyar hagyományok

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789630966078
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 184
Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Tömeg: 500 g/db

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyen Krisztusnak az emberiség megváltásért elszenvedett kereszthalálára és feltámadására emlékezünk. Ez az ünnep egyben az öröm, a tavasz ünnepe is. A hosszú téli hónapok elmúltával mindenki a természet újjáéledését várja.
E kötet a húsvét eredetéről, múltjáról és jelenéről egyaránt szól – elsősorban annak magyar vonatkozásairól. Miben más és miben azonos ez a tavaszköszöntő szép ünnep nálunk.
Szöveg és kép vezeti végig az olvasót a húsvét kialakulásának folyamatán. Mutatja meg azokat a hagyományokat, hiedelmeket, a legismertebb magyar képzőművészeti ábrázolásokat, a nagyhét és a húsvét napjainak történéseit és szokásait, egyházi és népi ünnepi rendjét, szimbólumait és népszokásait. Természetesen az ünnepi étkek is "terítékre" kerülnek, hiszen ez az ünnep elengedhetetlen részei.
A kötetbe a gazdag illusztrációs anyagok -régi és mai képző- és iparművészeti alkotások, képeslapok, hirdetések, archív és kortárs fotók, díszek és tárgyak- múzeumok és magángyűjtők legszebb darabjai közül kerültek beválogatásra.

Ár: 3 990 Ft