Tony Mendez – Matt Baglio: Az Argo-akció – avagy hogyan hajtotta végre a CIA és Hollywood a történelem legelképesztőbb mentőakcióját

0
(0)

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
ISBN: 9786155283031
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 304
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

Az "Argo-akció" megtörtént esetet dolgoz fel: hogyan sikerült hat amerikai diplomatát kimenekíteni Iránból. 1979 novemberében iráni fegyveresek támadták meg az USA nagykövetségét Teheránban, és túszul ejtettek több tucat amerikait. Az esemény hatalmas nemzetközi politikai vihart kavart, arról azonban szinte senki nem tudott, hogy egy titkos mentőakció is zajlik a háttérben. Hat amerikainak sikerült kiszöknie a nagykövetség épületéből, akiknek a hazamenekítését a tapasztalt CIA-ügynökre, Tony Mendezre bízták. Mendez zseniális, ám kockázatos tervet eszelt ki: CIA-ügynökökből és valódi filmesekből stábot szervezett maga köré, majd Teheránba utazott, ahol az "Argo" című kitalált film producerének adta ki magát. Kapcsolatba lépett bujkáló honfitársaival, akiket végül a stáb tagjainak álcázva sikerült kijuttatnia Iránból… Mendez különlegesen veszélyes küldetését, melyről eddig jó okkal nem szerezhetett tudomást a közvélemény, Ben Affleck főszereplésével vitték vászonra.

"Az "Argo" azért működött, mert ahogy mondani szokták, "túl őrült, hogy igaz legyen" történet volt, amit nem lehetett leellenőrizni. Olyasmi, amit egy normális hírszerző tiszt sem választott volna fedősztorinak. És ebben állt a nagyszerűsége." (Tony Mendez)

Ár: 3 290 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.