Szulok feltetel nelkul – Gyerekneveles jutalmazas es buntetes helyett szeretettel es eszervekkel

0
(0)

SZULOK KONYVTARA sorozat
Oldalszám: 350 oldal
Kotes: PUHATABLAS, RAGASZTOKOTOTT
ISBN: 9786155609206


Mikor vagyunk biztosak benne, hogy gyermekunk kiegyensulyozott? Ha minden keresunket szo nelkul teljesiti, ha nem dacol, es az iskolaban sincs ra panasz, csondes es szorgalmas – egyszoval ha sikerult mintacsemeteve nevelnunk? De mi tortenik, ha egy nap rossz jegyet hoz haza, ha duzzogva kivonja magat a hazimunkabol, ha nem tartja be nekunk tett igeretet, sot hazudik? Kevesbe fogjuk szeretni?
Alfie Kohn, a gyermekneveles elismert szakertoje hatarozottan allitja, hogy a kerdes sulyosabb, mint eloszor gondolnank. A gyermekek jelentos reszenek komoly szorongast okoz, hogy ugy erzi: nem o maga, hanem a viselkedese szamit. Mindegy, hogy buntetunk vagy jutalmazunk, az uzenet ugyanaz: csak akkor allunk ki mellette, ha ugy viselkedik, ahogy elvarjuk tole. Holott minden gyereknek alapveto es legfontosabb igenye, hogy a szulei feltetel nelkul szeressek. Akkor is, ha nem fogad szot. Akkor is, ha csunyan beszel, verekszik, vagy egyszeruen csak lustalkodni szeretne tanulas helyett. Akkor is, ha a viselkedesere egyetlen szulo sem lenne buszke.
A Szulok feltetel nelkul allitasait komoly kutatasok tamasztjak ala, mikozben rengeteg gyakorlati tanaccsal latja el a hagyomanyos fegyelmezes ordogi korebol kitorni vagyo szuloket. Keruljunk kozelebb gyermekeinkhez! Ha nem rekesztjuk ki oket sajat eletukbol, ha engedjuk oket donteni, es azt is tiszteletben tartjuk, ha donteseik ellentetesek a mieinkkel, egy nap eszre fogjuk venni, hogy mar nemcsak terelgetjuk oket – hanem egyutt haladunk az uton, a kozos cel fele.
ALFIE KOHN Amerika-szerte ismert szakerto, tizennegy gyermeknevelesi konyv szerzoje, egyetemek es konferenciak nepszeru eloadoja, televizios musorok visszatero vendege. A hagyomanyos, buntetesen es jutalmazason alapulo neveles legnagyobb kritikusa, akinek konyveit husz nyelvre forditottak le. Maga is gyakorlo szulo, felesegevel es ket gyerekevel Bostonban el.

Ar: 2 677 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.