Szorenyi – Rohan az ido

Oldalszám: 248 oldal
Kotes: FULES, KARTONALT
ISBN: 9789632275550


Apamnak, a radionak es a veletlennek volt koszonheto az is, hogy eloszor hallottam rock and rollt. A Fater kereste a hullamhosszt epp, amikor egyszer csak ektelen sikitasra lettem figyelmes. Allj, Fater, varj! Maradj csak ott! Little Richard enekelte a Long Tall Sallyt. Ezt akkor meg nem tudtam persze, fogalmam sem volt, kit es mit hallok, azt viszont ereztem, hogy ez valami elkepeszto. Hogy hasit az ero, es szetvet az energia. Tiz-tizenegy eves voltam, de nyakon vagott az a dal, a rock and roll tenyernyoma rajta is maradt a boromon, neha meg ma is viszket.
Lehet, hogy a vilaglatasom sokaknak kovethetetlen, de higgyek el, nagyon is ertheto. Vagy ha eddig nem is volt, hat most majd azza valik. Ezt igeri Szorenyi Levente e kotet elejen, es aki a konyv vegere er, nem is fog csalodni. A dalszerzo-zeneszerzo vallomasa amellett, hogy szorakoztato tortenetekben, szemelyes vallomasokban is bovelkedo olvasmany, nem csupan tenyek rogzitese. Kiderul, hogy a latszolag nagy valtasok logikus kovetkezmenyei egymasnak, es hogy szinte minden eldontetett mar a gyerekkorban az ifjonti zeneles csakugy, mint az idoskori kutatas a pilisi Holdvilagarokban. Szorenyi Levente e konyv lapjain kegyetlen oszinteseggel vall zenerol, nokrol es palyatarsakrol, nemcsak jol ismert sikereibe, de elete legmelyebb hullamvolgyeibe is betekintest engedve ilyen teljessegben most eloszor.
Szorenyi Levente (1945, Gmunden) Kossuth-dijas es Erkel Ferenc-dijas zeneszerzo, gitaros, enekes. A Mediterran es a Balassa egyuttesben zenelt, majd 1965 januarjaban tagja lett az Illesnek, amellyel megteremtettek a Karpat-medencei ihletesu, magyar nyelvu beatzenet. A hetvenes-nyolcvanas evekben a Fonograf zenekar vezetoje es frontembere volt. Tobb tucat sikeralbum es szinpadi darab, tobbek kozt az 1983-as Istvan, a kiraly cimu rockopera szerzoje.
Stumpf Andras (1980, Budapest) Minosegi Ujsagirasert es Junior Prima dijas ujsagiro, publicista, a Mandiner.hu fomunkatarsa. 2004-tol tobb mint tiz even keresztul a Heti Valasz-nal dolgozott, foleg cimlapos interjui es publicisztikai tettek ismertte az olvasokozonseg szamara. Televizios vitamusorok gyakori szereploje, zenei erdeklodesebol fakadoan az MTV Dob+Basszus cimu musoranak is allando szakertoje volt.

Ar: 3 391 Ft