Szerelemben, haboruban I. kotet – Kurt Szejt es Sura

SZULEJMAN SOROZAT sorozat
Oldalszám: 480 oldal
Kotes: CERNAFUZOTT, KEMENYTABLAS
ISBN: 9786155334429


A tortenelmi tenyeken, 25 evnyi kutatomunkan alapulo csaladregeny egy megrazo kor, egy hihetetlen szerelem, haboru, forradalom, honvagy kronikaja, tele varatlan fordulatokkal, mely erzelmekkel. Eljuthatunk a XX. szazadi cari Oroszorszagbol, Szentpetervarrol, az Oszman Birodalom szethullasan at Isztambulig. Atelhetjuk a korabeli arisztokracia fenyuzo vilagat.
II. Miklos car sarmos es bator fohadnagya, Szejt ket vilag gyermeke. Egyforman otthon van Szentpetervarott, a carok fovarosaban es Isztambulban, a nehai Szulejman szultan fovarosaban. Az addig szoknyabolond tiszt elete akkor vesz varatlan fordulatot, amikor megismerkedik a fiatal Suraval, aki szepsegevel, kedvessegevel azonnal elbuvoli. Egy hoviharos moszkvai ejszakan bimbozik ki kettojuk szerelme.
A harcban edzett Szejtre a Karpatok mely volgyeiben a vilaghaboru pokla var. Hazater es a bolsevik forradalom iszonyatos zurzavaraban megkeresi szerelemet. Am Szejt mint a car-parti Eminof csalad tagja szembekerul Sura tehetos familiajaval. Az acelkemeny fiatalembernek koldusszegeny foldonfutokent kell ujrakezdenie az eletet. A fiatalokra sok nehezseg var. Nem tudhatjak, regi barataik kozul kiben bizhatnak meg. Mikozben korulottuk darabokra hullik a vilag, osszeomlik Oroszorszag, haboru perzseli fel a torokok foldjet, a ket szerelmes megerti, hogy olyan idoket elnek, amikor talan soha tobbe nem talalkozhatnak a csaladjukkal, nem lathatjak ujra a szulofoldjuket.
A torok irono, Nermin Bezmen hitelesen mutatja be a carok fenyuzo, meses Oroszorszagat es a Fekete-tenger partjan elo torok kozosseg hetkoznapjait es unnepeit. Nemcsak egy megrazo kort fest meg, de egy hihetetlen szerelmet is, mely dacol a haboru, a forradalom es a gyasz szornyusegeivel, egy olyan kort elevenit meg, ahol csak az igazi szerelem tudja megtartani az emberekben a hitet.
Torokorszagban mar negyvenotszor adtak ki. A regenybol keszult filmsorozatot mar Magyarorszagon is lathattuk.

Ar: 3 391 Ft