Szent Laszlo ija

0
(0)

Ez a kiadvany e-konyv formatumban is elerheto!E-konyv valtozat

Oldalszám: 336 oldal
Kotes: KEMENYTABLA, VEDOBORITO
ISBN: 9789634263609


Kr. u. 1347. Bonizs Robert A kofarago cimu regenyenek fohose, Zetenyfi Andras immar meglett, csalados ember. Bekeben es boldogsagban eli eletet, mig egy nap az odvaskoi Boldogasszony-kegyhely felujitasa kozben ra nem bukkan egy tobb szaz eves pergamenre, amely toredekes utmutatast tartalmaz Szent Laszlo kiraly egyik ereklyejenek, hires ijanak a holletere vonatkozoan.
A szentleleki palos szerzetesek priorja, Denes atya megkeri, hogy egy fiatal szerzetes, Kalman tarsasagaban probalja megkeresni az ereklyet. Azonban a pergamenrol kisilabizalhato utmutatas alapjan tovabbi utitar-sakra is szukseguk lesz, es Kalmanrol is kiderul, hogy sokkal tobb, mint aminek latszik.
Raadasul minden ovatossaguk ellenere az ereklye letezesenek titka kitudodik, mire a Felvidek egyik tot nagybirtokosa ugy dont, barmi aron megszerzi azt, hogy felhasznalhassa sotet celjainak elerese erdekeben… Bonizs Robert uj regenye tovabb szovi A kofaragoban megismert szereplok es videk tortenetet, de onalloan is elvezheto, az elozmenyekhez csak lazan kapcsolodo mu. A szerzo kiterjedt tortenelmi es foldrajzi kutatomunkara alapozva mutatja be az egyik legnagyobb magyar kiraly, Szent Laszlo legendainak fennmaradasat, tovabb eleset mindossze nehany evszazad elmultaval, illetve az osi magyar hitvilag es a mar szinte teljesen megszilardult keresztenyseg egymas mellett eleset es egymasra hatasat a XIV. szazadi Magyar Kiralysagban.

Ar: 2 549 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.