Suzanne Bosmann – Catherine Cullen – Tony Hare – Elain Harwood – Michael Rapoport: London – Történelem, építészet, természet, múzeumok – Londoni élet művészszemmel

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789631360912
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 192
Kötésmód: puha kötés
Tömeg: 500 g/db

"(…) A Corvina kulturális útikönyvei azoknak szólnak, akik arra vágynak, hogy maguk fedezzenek fel egy várost, de egyúttal megismerjék annak kulturális örökségét is, hogy csak kíváncsian bóklásszanak, de közben mindent megtudjanak az adott helyről. (…)" (részlet az Előszóból)

Történelem: Európa pénzügyi fővárosa nem egy nap alatt született meg. Fedezzük föl a város 2000 éves történetét alakító események, a pestisjárványok, a nagy tűzvész, a világháborús bombázások helyszíneit!
Építészet: A középkor építményein, a György-kori stíluson, a viktoriánus gótikán, a múlt század 30-as éveinek emlékein és napjaink égbetörő toronyházain keresztül ismerjük meg a hatalmas kikötőváros változatosságát!
Természet: Élvezzük a londoniak által oly csodálatosan rendben tartott zöldterületeket, a Temze partjait, a híres parkokat, az angol kerteket!
Múzeumok: Merüljünk el a nagyszerű kiállítások mérhetetlen gazdagságában, a British Museum ókori gyűjteményétől a modern művészet templomának számító Tate Gallery kollekciójáig!
Londoni élet: A hagyomány kötelez: igyunk meg egy csésze igazi angol teát, együnk hozzá aprósüteményt, és közben nézzünk meg egy krikett-mérkőzést. Gyönyörködjünk a királyi család körüli látványosságokban vagy élvezzük a hamisítatlanul "british" pubok és színházak hangulatát!
Művészszemmel: London varázsa megihlette a költőket és a detektívregények íróit egyaránt, Dickens vagy Prévert tollát csakúgy, mint Monet, Canaletto vagy Turner ecsetjét.
A könyv végén a londoni városnegyedek térképei találhatók.

Ár: 3 990 Ft