STD-atlasz gyakorló orvosoknak – Klinikum, diagnózis, terápia

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9632260201
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 212
Tömeg: 500 g/db

A szexuális úton átvihetõ fertõzések (sexually transmitted infections, STI) a XX. század utolsó két évtizedében világszerte az érdeklõdés elõterébe kerültek. Ebben szerepet játszott a 80-as évek elején megjelent és azóta világjárványt okozó HIV-infekció, továbbá mindazok a kutatási eredmények, amelyek révén a különbözõ kórokozók által elõidézett fertõzések érthetõbbé váltak. Az STI a népesség jelentõs részét érinti, gyakoriak a szövõdmények, melyek döntõen a nemzõképességet befolyásolják, de nem elhanyagolható bizonyos kórokozók szerepe a nõgyógyászati daganatos megbetegedések, továbbá magzati károsodások létrejöttében sem. Az STI igazi interdiszciplináris terület, melyben a betegek ellátásában a bõr- és nemigyógyászok, nõgyógyászok, urológusok mellett a különbözõ szakterületeken dolgozó orvosok egyaránt érintettek lehetnek.
Az STD-Atlaszban az általános ismereteken túl (férfi és nõi genitáliák kórélettana, a kórelõzmény felvétele, a betegek vizsgálata, az urogenitális váladék értékelése) részletesen ismertetésre kerülnek a klasszikus nemi betegségek (szifilisz, gonorrhoea), az egyéb bakteriális (a nem gonorrhoeás eredetû urethritisek/cervicitisek, különbözõ etiológiájú vaginitisek) és vírusfertõzések (genitális herpesz, HPV), továbbá a nagyon gyakran diagnosztikus é s terápiás problémát jelentõ balanitisek és balanoposthitisek, vulvitisek is.
Természetesen a fertõzések között a HIV-betegség is megtalálható a korai felismerést elõsegítõ diagnosztikus és prognosztikai értékû bõr- és nyálkahártyatünetek bemutatásával.
Az STD-atlasz nemcsak a szakorvosképzést szolgálja, hanem az igen gazdag képanyaga és a naprakész információk révén a gyakorló orvosok munkájához is hasznos segítséget nyújt.

Ár: 9 800 Ft