Sebastiano Salvetti: Legendás autók – Az 1900-as évek elejétől a ’60-as évek végéig

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789631363791
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 272
Kötésmód: kemény kötés
Tömeg: 2,25 kg/db

"A klasszikus autómodellek történelmet írtak, az utókor szemében pedig megtestesítik születésük idejét.
Történetük álmodozásra késztette a kortárs nemzedékeket, de az utánuk következőket is ámulatba ejtette.
Szépségük, harmóniájuk, esztétikai és technikai kifinomultságuk nem ismer időbeli határokat: halhatatlanok. Vannak autók, amelyek nyomtalanul tűnnek el a történelem süllyesztőjében: úgy merülnek feledésbe, mintha nem is léteztek volna. Kiszorulnak a piacról az újabb típusok, modellváltozatok és generációk megjelenésével.
Léteznek azonban olyan autók is, amelyek történelmet írtak: felkavarták az emberi lelket és megdobogtatták a szívet. Nemcsak a fanatikus rajongókat hozzák lázba, hanem a laikus nagyközönséget is. Ezek a modellek az autótörténet mérföldkövei, formatervük és teljesítményük mindmáig etalon. Kivívták őszinte csodálatunkat, a műszaki fejlődés jelképeivé nemesültek. Időtlen alkotások.
Ezt a kötetet az álomautóknak is nevezhető klasszikus automobiloknak szenteltük, amelyek az 1900-as évek eleje és az 1960-as évek vége között – a mérnöki kreativitás és a technikai fejlődés kiemelkedően fontos időszakában – születtek meg. Az izgalmas képanyag, az anekdoták, a részletes műszaki leírások mind azt a célt szolgálják, hogy a 20. század első hét évtizedének kulcsfontosságú modelljeit bemutató albumunkat hasznos autótörténeti kalauzként forgathassa az Olvasó." (a Kiadó)

Ár: 12 000 Ft