Rozsa Sandor a lovat ugratja

Ez a kiadvany e-konyv formatumban is elerheto!E-konyv valtozat

MORICZ-SOROZAT sorozat
Oldalszám: 480 oldal
Kotes: CERNAFUZOTT, KEMENYTABLAS
ISBN: 9789630789301


Ki volt ez a Rozsa Sandor? ‘A vilag legkegyetlenebb gyilkos rabloja’ vagy ‘a legirgalmasabb szivu, szegenypartolo testver’? Tortenelmi szemelyiseg, koztorvenyes bunozo vagy a nep kepzeleteben szuletett hos? Tudatos vagy sorsszeru a betyarsaga?
Rozsa Sandor racs moge kerul. Megszokik, bujkal a Szeged kornyeki pusztan, es a maga modjan tesz igazsagot a hatalmukat fitogtato perszekutorokkal vagy a foglalkozasaval visszaelo orvossal szemben – legalabbis a legenda szerint. Legenda ez, mese, meg ha van is valosagalapja. Moricz legfobb iroi erenye pedig abban all, amit ennek az alapvetoen gyenged, mar-mar lirai regenyalaknak a tortenete orven a Nagyalfold egy tajanak, Szegednek es kornyekenek tizenkilencedik szazad eleji tarsadalmi es kozigazgatasi viszonyairol elmond. Az – Schopflin Aladar szavaival – ‘foltetlenul hiteles’.
A mu eloszor 1941-ben, utoljara 1987-ben jelent meg. 1971-ben emlekezetes filmsorozat keszult belole Oszter Sandor foszereplesevel. A szoveget gondozta, a jegyzeteket es az utoszot irta H. Bago Ilona.

Ar: 2 880 Ft