Osi partok

0
(0)

Oldalszám: 390 oldal
Kotes: PUHATABLAS, RAGASZTOKOTOTT
ISBN: 9786155508523


Az eszak-dakotai farmer, Tom Lasker es fia asas kozben fura targyat talal. Amikor megprobaljak kiszabaditani a foldbol, kiderul, hogy joval nagyobb, mint gondoltak. Vegul egy hajo kerul elo a melybol, meghozza egy futurisztikus jacht. Meg csak hasonlot sem lattak soha ami nem is csoda, hiszen a kornyeken kozel-tavol semmi hajozhato viz nincs. A jacht vadonatujnak tunik, de vajon hogyan es mikor kerulhetett a fold ala? A videken legutobb tizezer evvel ezelott hullamzott egy beltenger vize, am ha azota itt hevert volna a hajo, sokkal viharvertebbnek kellene lennie. A rejtely megoldasahoz egy ujabb rejtely visz kozelebb: a szomszedos sziu rezervatum teruleten elokerul egy hasonloan futurisztikus anyagbol keszult epitmeny, amely mintha atjaro lenne mas vilagokba. Es benne ott egy kikotohely, pontosan a jachthoz meretezve. A leletek hamarosan folkeltik a hatosagok figyelmet is, s adaz kuzdelem kezdodik a rezervatum lakoi es a nemzetbiztonsagi szervek kozott a hirtelen ertekesebbe valt foldteruletert. De vajon mit szamit nehany negyzetkilometernyi sziklas hegyvidek, ha az emberi tortenelem legnagyobb felfedezese a tet?
Az amerikai szerzo Nebula-dijra jelolt regenye igazi nagyszabasu tudomanyos-fantasztikus kaland, Heinlein, Clarke es Simak legjobbjait idezi. Ambiciozus es izgalmas, nem fel nagy kerdeseket feltenni es nem marad ados a nagy valaszokkal sem.
Mintha a regi szep idok SF-je tamadna fel fordulatos tortenet, lelegzetelallitoan izgalmas befejezessel. New York Daily News
Ellenallhatatlanul magaba szippant, McDevitt eddigi legjobb konyve. Booklist

Ar: 2 966 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.