Orson Scott Card: A rézbőrű próféta – Teremtő Alvin-sorozat – Második kötet

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789633950555
Kiadó: Delta Vision Kiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 352
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

Az ifjú Alvin Miller kovácsinasnak készül egykori szülőhelyére, Hatrack városába. Útközben azonban bátyjával együtt indiánok fogságába esik, és belekeveredik az indiánok és a terjeszkedő telepesek konfliktusába, amely háborúval és népirtással fenyeget. Kalandjai során találkozik az amerikai történelem alternatív világának nagy alakjaival, Te-Kumszával, az indiai hadvezérrel, az elnöki babérokra törő William Harrisonnal és a kanadai francia kolóniákra száműzött tehetséges tábornokkal, Bonaparte Napóleonnal is. A Teremtés erejét éppen csak tanulgató Alvin igyekszik megfelelni különleges képességei és régen tett fogadalma követelményeinek: életben tartani, ami élő és egésszé tenni, ami darabjaira hullott.
Orson Scott Card alternatív történelmi regénye a XVIII-XIX. századi, frissen függetlenné vált Amerika mágikus világába vezeti az olvasóját, ahol a ráolvasások, bűbájok és igézések a mindennapi élet részei, ahol George Washingtont felségárulásért kivégezték, amiért nem volt hajlandó Jefferson ellen vezetni a seregét, az angol restaurációt meghiúsító Cromwell a déli rabszolgatartó kolóniákra száműzte a Stuartok királyságát, ahol még csak gyermekcipőben jár az Egyesül Államok, és ahol Benjamin Franklint kora legnagyobb varázslójaként tartják számon.
Card az egyetlen író, aki egymás után kétszer kapta meg a Hugo- és a Nebula-díjat, A rézbőrű profétáért pedig többek között a Locus irodalmi díjjal jutalmazták.

Ár: 2 990 Ft