N. K. Jemisin: Az ötödik évszak

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789634191063
Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 368
Tömeg: 500 g/db

Három szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt.
A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat.
Eközben a hatalmas Sanze – az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik – összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik.
S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra.
Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért.
Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért.

Ár: 3 580 Ft