Michael Wagner – Robert Frigg: Belső rögzítők – A töréskezelés AO kézikönyve – Az LCP és LISS használatának fogalmai és esetei

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632262895
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 896
Tömeg: 500 g/db

A könyvet technikai kézikönyvnek tekinthetjük, de az ennél sokkal több. Az alapokat értelmezi az első fejezetben. Ez fontos szempont, tekintve a tényt, hogy az implantátum a fixateur interne filozófiája kivitelezésének csupán mechanikai szemszögét tükrözi; a biológia egyensúlyának megtartásához a tiszta mechanikával szemben szükséges az implantátum és a sebész is. A girdlestone-i megjegyzés még mindig aktuális: „inkább kertészkedés, mint protézis".
A második fejezet alapvető klinikai szempontokkal foglalkozik; nevezetesen a törésrepozícióval, mint a sikeres belső rögzítés elengedhetetlen tényezőjével. Ezen fejezetet olvasva megpróbáljuk Girdlestone megjegyzését kiegészíteni: „inkább elegáns sebészi technika, mint brutális erő".
A LISS-ről és LCP-ről szóló fejezetek tulajdonképpen technikai leírások, „hogyan is csináljuk". Nagy gonddal kerülnek magyarázatra a belső rögzítés egymást követő lépései, az implantátumok speciális tulajdonságai, a nagy távolságok áthidalása, és a hosszú lemezek használatakor fellépő csavar-emelőhatás.
Az utolsó fejezet a lehetséges hibákról, „mit ne tegyünk", és a nehézségek felléptekor alkalmazandó speciális eljárásokról szól.

Ár: 24 900 Ft