Mechanika II. Hotan

ALTALANOS FIZIKA sorozat
Oldalszám: 584 oldal
Kotes: karton
ISBN: 9789638988942


Altalanos fizika I/2. A Mechanika II. es Hotan kiserleti fizikai alapszakkonyv es tankonyv targya a deformalhato testek mechanikaja, tovabba a homerseklet es az allapotegyenletek, a kinetikus gazelmelet, a termodinamika, a statisztikus fizika, a kemiai folyamatok, a fazisegyensulyok es a fazisatalakulasok, az alacsony homersekletek, a transzportfolyamatok es az irreverzibilis termodinamika elemei. A konyv az ismeretkozles soran vegig az induktiv utat koveti. Felepiteset dontoen a Newton-fele torvenyek es a hotan fo tetelei jelolik ki, de kiter a jelensegek mikrofizikai ertelmezesere es gyakorlati vonatkozasaira is.
ALTALANOS FIZIKA sorozatunk egyes tagjai alaptankonyvek a tudomanyegyetemek, a muszaki egyetemek, a tanarkepzo es a muszaki foiskolak fizikat tanulo hallgatoi szamara.
Egyseges alapelvek szerint szerkesztett altalanos fizika sorozat tobb mint harom evtizede nem jelent meg, igy az azota bevezetett nemzetkozi mertekegysegrendszer, az uj felfedezesek es szemleleti hangsulyeltolodasok reven feltetlenul alapmu a fizikatanar tovabbkepzesben is, es kezikonyve minden fizikat tanito altalanos es kozepiskolai tanarnak, illetve azoknak a muszaki es realertelmisegieknek, akik szakismereteik modern fizikai alapjaival melyebben kivannak megismerkedni.

Ar: 5 083 Ft