Lotolvajok

0
(0)

Oldalszám: 270 oldal
Kotes: KEMENYTABLA, VEDOBORITO
ISBN: 9789632441382


Az 1952-ben szuletett norveg iro az elismeresek tomkeleget kapta hazajaban, Franciaorszagban, Angliaban es a tengerentulon. Az egyedulallo, jellegzetesen eszaki elbeszeloi mod olyan vilaghirt hozott szamara, melyben nem sok norveg iro reszesult elotte. Ezzel a konyvvel megnyerte az egy mure kirott legrangosabb, szazezer euros IMPAC-dijat.
1948 nyarat Trond apjaval tolti Kelet-Norvegiaban, egy folyo menti hegyi birtokon. A nyar soran kivagjak a birtokon elterulo erdot, es leusztatjak a fat. A kemeny munkaval parhuzamosan feszult drama bontakozik ki: a ferfimunka, a szenvedely, a feltekenyseg Trondot ido elott felnotte erleli, meg mielott keszen allna arra, hogy elhagyja a gyermeki vedettseg burkat. 1999-ben remetekent el egy hasonlo helyszinen, ahol a kamaszkori drama egyik szereplojevel, Larssal valo veletlen talalkozas arra kenyszeriti, hogy szembenezzen emlekeivel. Felidezodik benne a gyerekkori jobarat elvesztese, a halallal valo szembesules, az elso szerelem, es imadott apja, aki elarulta ot.
A /Lotolvajok/ prozaja nem leirja, inkabb erzekelteti a melyben kavargo dramat. Petterson egy osi mesterseg — a favago-munka — es a termeszet mitikus erejenek abrazolasaval bontja ki a regenyt uralo erzelmeket: a szerelmet, feltekenyseget, baratsagot es arulast. Ez az egyedulallo, jellegzetesen eszaki elbeszeloi mod olyan vilaghirt hozott szamara, melyben nem sok norveg iro reszesult elotte.

Ar: 999 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.