Lányi András: Elképzelt közösségeim

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632446844
Kiadó: Scolar Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 224
Kötésmód: cérnafűzött kartonált
Tömeg: 380 g/db

"A modern utáni és történelem végi Európában széles körű az egyetértés, hogy nincs egyetértés, de ne is legyen. Ezért válik gyanússá minden kísérlet arra, hogy megállapítsuk, kik vagyunk, és kik nem vagyunk; gyanús már maga a többes szám első személyű igealak használata, különösen felszólító módban. Egy meghatározhatatlan népesség pedig szükségképpen és korlátlanul nyitott mások felé. Gondot legfeljebb az okozhat, hogy mit értsünk egyáltalán "másokon", ha egyszer nem tudhatjuk, hol kezdődnek "ők", meddig vagyunk "mi", s miről vesszük majd észre, ha már nem "mi" vagyunk." (részlet a könyvből)

Lányi András író, filozófus, a hazai ökológiai mozgalom emblematikus alakja. "Megosztó" személyiség: minden alkalmat megragad, hogy gondolatait másokkal megossza, kötetben, tüntetésen, egyetemi előadóteremben.
Újabb írásaiban a rendszerváltozás rendszerét mint zsákutcát elemzi, az ökológiát politikai filozófiaként mutatja be, a globális válsággal ránk köszöntő ezredfordulót a felelősség korának nevezi. A liberalizmus válsága, az antiszemitizmus vagy a migráció jelenségére adott magyarázatát, közösségelvű politikai filozófiáját a jobboldaliak valószínűleg ezúttal is túl baloldalinak, a baloldaliak meg túl jobboldalinak fogják találni, őt magát azonban a politikai aréna bal- és jobboldala közti különbségénél jobban foglalkoztatja a színpad és a nézőtér közötti, egyre növekvő távolság.

Ár: 3 250 Ft