Linda Ewles – Ina Simnett: Egészségfejlesztés – Gyakorlati útmutató

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632264332
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 496
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

Ezzel a könyvvel az volt a szerzők célja, hogy mindazoknak, akik napi munkájuk során egészségfejlesztéssel foglalkoznak, könnyen olvasható, praktikus útmutatással szolgáljanak.
A könyv specialisták egész sorához szól: valamennyi egészségfejlesztőhöz, beleértve az egészségügyi dolgozókat, akik ugyanúgy lehetnek az utóbbi feladat specialistái, mint népegészségüggyel foglalkozó szakemberek. Továbbá kórházi és házi ápolóknak, védőnőknek és bábáknak, kórházi és családorvosoknak, fogászoknak és fogászati higiénét művelőknek, valamint gyógyszerészeknek, egészségügyi menedzsereknek, illetve az orvoslásban szövetségesként közreműködőknek – például diétás nővérek és pedikűrösök – is hasznos segédeszköze lehet a munkájuk során. A könyvet bejegyzett (törvényes) és nem hivatalos szervezetekben munkálkodók széles körben használhatják, mint például a helyi egészségügyi organizációk: környezetvédők és szociális munkások, önkéntes szervezetek, lakóközösségi csoportok, önsegítő társaságok, ifjúsági és közösségi megbízottak, valamint az iskolákban és felsőfokú intézményekben dolgozó tanárok, illetve közhivatalnokok, börtönőrök és rendőrtisztek.
A könyv – az egészségfejlesztéssel kapcsolatban – a „mit", „miért", „ki", és „hogyan" kérdésekre keres választ. Az alábbi, fontos kérdések feltárásában törekszünk segíteni:

Mi az egészség?
Mi befolyásolja az egészséget?
Mi az egészségfejlesztés? Mennyiben része egy szélesebb körű egészségügyi mozgalomnak?
Kik, illetve milyen szervezetek képviselik az egészségfejlesztést?
Kiknek van szüksége egészségfejlesztésre és miben állnak ezek a szükségletek? Hogyan állíthatók fel a prioritások?
Miként lehet az egészségfejlesztést megtervezni, menedzselni és értékelni?
Az egészségfejlesztők hogyan tudják legjobban végrehajtani a feladatukat? Mennyire kell jártasnak lenniük ebben a munkában? Az adott helyzetben mit kell tenniük?
Melyek azok a kulcsfontosságú kérdések, amelyekkel az egészségfejlesztés jelenleg szembesül?

Az olvasó bevonása a cél azért, hogy a könyv olvasásakor aktív tanulási élmény részesei lehessenek. A szerzők olyan feladatokat is közbeiktattak, amelyeket egyénileg vagy csoportosan oldhatnak meg. Példákkal, esetismertetésekkel szolgálnak, elképzeléseik saját helyzetükben történő megvalósítását segítve.

Ár: 4 300 Ft