Kapa Mátyás: Római hajnal – Félhomály sorozat első kötete

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789630877503
Kiadó: Historycum Kft.
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 448
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Tömeg: 500 g/db

Mi köze van egymáshoz a 2008-ban kirobbant globális gazdasági válságnak, az ókori Római Köztársaság földbirtokviszonyainak, a Frank Birodalom felosztásának, a keresztes háborúknak, a reformációnak és az amerikai függetlenségi háborúnak? Semmi! Vagy mégis? A Félhomály című kalandregény-sorozat által bemutatott szövevényes történet szerint igenis, van összefüggés ezen történelmi események között! Lehetséges-e, hogy az ismert történések mögött titkok, rejtélyek állnak? Lehetséges-e, hogy a történelem folyását a világ eseményeinek egyszerű szemlélői számára láthatatlan, megismerhetetlen folyamtok, döntések, érdekek, motivációk – ha úgy tetszik összeesküvések mozgatják? Bizony lehetséges, sőt… A regénysorozatban feldolgozott történet-folyam nagyobbik része vitathatatlan történelmi tény, míg a fennmaradó rész a képzelet szüleménye. Ezen utóbbiak merész, de logikus feltételezések, és valójában nem állítható határozottan, hogy azok a valóságban bizonyosan nem úgy történtek. Az egyes kötetek a világtörténelem egy-egy sorsfordító eseményét dolgozzák fel, az ókori Róma korszakától napjainkig. Az időben egymástól távoli cselekmények összefüggő láncolatot alkotnak, ahol a kontinuitást két dolog biztosítja. Egyrészt, összekapcsolja az egyes történeteket az a körülmény, hogy valamennyi ismert történelmi esemény mögül -a félhomályból- ismeretlen gazdasági-, társadalmi-, politikai folyamatok, összeesküvések sejlenek elő. Másrészt a különböző történelmi korokban újra és újra ugyanazon családok leszármazottai bukkannak fel úgy, hogy a sors mindig másféle, ámde meghatározó szerepet szán nekik.
A Félhomály sorozat első kötete a Római hajnal címet viseli. A kalandos események a Róma alapítását követő hetedik században zajlanak. Egy tehetséges, becsvágyó ifjú testvérpár -tekintélyes apja örökségét és saját tehetségét is felhasználva- megpróbálja átalakítani a válság tüneteit mutató Római Köztársaságot. Fő céljuk, hogy egy régi törvény felújítása révén korlátozzák az előkelők által birtokolt földek nagyságát, és földhöz juttassák a nincsteleneket. Titkos szövetségek, rejtélyek, demagógia, ármány, hűség és árulás mozgatják az eseményeket, a következmények pedig: zűrzavar, utcai harcok, vér és a hatalmai viszonyok átrendeződése. De vajon valóban minden az, aminek látszik…?

A szerző, Kapa Mátyás, a történelem iránt rajongó ügyvédként, jogot oktató egyetemi emberként, első kalandregényében -a valós történelmi tények bemutatása mellett- saját fantáziájára támaszkodva egy különleges, és rejtélyes világ képét igyekszik az olvasó elé tárni.

Ár: 2 990 Ft