Jakab Ferenc: Májsebészet – Evidenciáktól a műtőasztalig

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632264448
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 204
Tömeg: 500 g/db

A máj sebészete rövid idő alatt új specialitássá vált a medicinán és a sebészeten belül, ma a gasztrointesztinális sebészet egyik specialitása, amely különböző technikákat és taktikákat alkalmaz: a nyitott, a laparoszkópos és a perkután intervenciókat.
Fejlődésében igen nagy szerepet játszott és játszik a májtranszplantáció, amely a világban nem különül el a májsebészettől, hanem ellenkezőleg, folyamatosan megtermékenyíti azt, például a „split liver", az élődonoros transzplantáció, a hypothermia, az „ex situ" reszekciók mind-mind speciális felkészültséget igényelnek.
Ha átgondoljuk, hogy a májsebészet a medicina és a sebészet új szuperspecialitása, akkor az is megállapítható, hogy az elvárások jelentősen megnövekedtek, mert a májsebésznek értenie kell az anatómiához, az ultrahanghoz, az érsebészethez, a mikrosebészethez, a laparoszkópos és a robotsebészethez, az immunológiához, a hepatológiához, valamint az onkológiához is.
Napjainkban a májsebészet nem egyedi, egyéni teljesítmény! A máj sebészetét kizárólag csapatmunkában lehet művelni, amelybe beletartozik az onkológus, hepatológus, endoszkópos, patológus, kísérleti sebész, immunológus, biostatisztikus. A kötetet ezért figyelmébe ajánljuk minden, a témában érintett kollégának.

Ár: 5 400 Ft