Hetpecsetes titok

0
(0)

Oldalszám: 456 oldal
Kotes: KEMENYTABLA, VEDOBORITO
ISBN: 9789633571668


A Hetpecsetes titok a 19. szazadi Londonba kalauzolja az olvasot. A megtortent esemenyeken alapulo tortenet ket hosnoje a korabeli nomozgalmak egyik elharcosa, Emily ‘Fido’ Faithfull, es a jomodban elo, hazassagaba belefasult szepasszony, Helen Codrington. A ket no hosszu evek utan talalkozik ujra az angol fovarosban, s Fido egyik pillanatrol a masikra Helen hazassagi valsaganak kellos kozepeben talalja magat. A valsag vegul botranyos valashoz vezet, amely nemcsak Helen, de Fido jo hiret is kockara teszi.
A viktorianus Angliaban nem nezik jo szemmel sem a hazassagtorest, sem a noi egyenjogusagi mozgalmakat, s vegkepp elutasitoak a valassal szemben. Amikor pedig felmerul a gyanu, hogy a ket asszony viszonya tobb is lehetett baratsagnal, Fidonak nemcsak a tarsadalom sulyos iteletevel kell szembeneznie, de onmagaval is, es mindazzal, amit onallo, fuggetlen nokent kepviselt.
Emma Donoghue szines tablot rajzol a korabeli angol tarsasagi elet kepmutato vilagarol, a noket sujto megkulonboztetesrol, a feminizmus kezdeteirol, nem utolsosorban a pusztito szerelmi szenvedelyrol.

Ar: 3 144 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.