Gyurcsáné Kondrát Ilona – Dr. Hidvégi Edit – Borbás Judit: Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek (P)

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9786155166242
Kiadó: SpringMed Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 240
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

A tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a laktóztartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzimek (laktáz) – amely a tejcukor felszívódásához szükséges – vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni, és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.

-Hogyan mutathó ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak?
-Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat?
-Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra, és miért fontos a kalciumpótlás?
-Mi a különbség a fruktózérzékenység és a fruktózintolarencia között és mire figyeljünk, ha laktóz- és fruktózérzékenyek is vagyunk?

A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat. A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktózfelszívódási zavra és fruktózintolarencia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, az ételekről készült színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.

Ár: 3 200 Ft