Eric Metaxas: Bonhoeffer – Pásztor, mártír, próféta, kém

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9786155246142
Kiadó: Immanuel Alapítvány
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 594
Kötésmód: puha kötés
Tömeg: 500 g/db

Ki más szállhatna szembe a XX. század legfőbb gonoszával, mint a hit alázatos embere?
Miközben Adolf Hitler és a nácik megrontottak egy nemzetet, megfélemlítettek egy egész kontinenst, és megkísérelték kiírtani az európai zsidóságot, egy maroknyi másképp gondolkodó és ellenálló azon munkálkodott, hogy belülről bomlassza szét a Harmadik Birodalmat. Ezek egyike Dietrich Bonhoeffer volt – a lelkipásztor és a szerző.
Ebben a New York Times bestseller kötetben Eric Metaxas Bonhoeffer életének mindkét szálát – teológus és kém – összeszőve ragyogó történetet alkot a rendkívüli gonoszsággal szemben tanúsított hihetetlen erkölcsi bátorságról.
Metaxas a legteljesebb beszámolót nyújtja Bonhoeffer megindító döntéséről, miszerint elhagyja a biztos menedéket nyújtó Amerikát, és visszatér a hitleri Németországba, és új megvilágításba helyezi a híres Valkűr összeesküvésben és a 7-es hadműveletben való részvételét is, melynek célja az volt, hogy zsidókat a szemleges Svájc területére menekítsenek.
A Bonhoeffer egy olyan élet története, melyet keretbe foglal az igazság iránt érzett szenvedély és a jogosság iránti elköteleződés azok mellett, akik szembeszállnak a könyörtelen gonoszsággal.

Ár: 4 950 Ft