Erdelyi vasut, Szekely gyors

Oldalszám: 258 oldal
Kotes: KEMENYTABLA, VEDOBORITO
ISBN: 9789638814500


A nagy sikeru, egy evvel ezelott megjelentetett Magyarorszag mozdonyaihoz hasonloan szepmivu kiadvany nemcsak a Szekely gyors utjat eleveniti fel: terben es idoben is attekinti az erdelyi vasutepitesek korat. Szerzoink elsosorban azokra a vasutvonalakra fokuszalnak, amelyeket a feledhetetlen punkosdi kulonvonat is bejart: a Varad es Kolozsvar kozotti szakasz historiaja hasonlokeppen elevenedik meg, mint a Szamosvolgyi Vasute, a szekely (kor)vasute, illetve a Szeretfalva–Deda vasutvonale.
Az Erdelyi vasut, Szekely gyors tortenelmi reszenek paratlanul erdekes, dokumentativ jellegu kepanyaga reven hamisitatlan idoutazasban lehet reszunk: baro Apor Gabor egykori Nagy-Kukullo varmegyei alispan segesvari latogatasa eppugy beszedesen jelenik meg az album hasabjain, akarcsak Nagyvarad, Kolozsvar, Ditro, Tusnad, Bereck, Szekelykocsard es meg szamtalan vasutallomas eletenek villanasszeru felidezese.
Szines tortenetek, lelekemelo es szomoru tenyek, mult es jelen, es persze a Szekely gyors utjanak lenyomata, tobb szaz korabeli es jelenkori fotografia publikalasaval.

Ar: 4 941 Ft