Elsoszulott – Az orokseg 2.

708 oldal
Kotes: KEMENYTABLA, VEDOBORITO
ISBN: 9789630794336


Eragon es Saphira megvivta elete elso nagy csatajat a torpek es vardenek oldalan a Birodalom kegyetlen ura, Galbatorix es az ot tamogato urgalok ellen. Bar a csatat megnyertek, a harcnak nincs vege. A sulyos serulest szenvedett Eragon es sarkanya Ellesmeraba, a tundek orszagaba utazik, hogy ott tokeletesitse tudasat, es ily modon melto legyen a Sarkanylovasok rendjehez. Kikepzese soran nemcsak testben es a harcmuveszet teren edzodik, hanem szelleme is fejlodik. Mestere, Oromis megismerteti a magia magasabb szintjevel, s a ferfiva ero Eragon jo uton halad, hogy igazi Lovassa valjon. Eragon es Saphira megvivta elete elso nagy csatajat a torpek es vardenek oldalan a Birodalom kegyetlen ura, Galbatorix es az ot tamogato urgalok ellen. Bar a csatat megnyertek, a harcnak nincs vege. A sulyos serulest szenvedett Eragon es sarkanya Ellesmeraba, a tundek orszagaba utazik, hogy ott tokeletesitse tudasat, es ily modon melto legyen a Sarkanylovasok rendjehez. Kikepzese soran nemcsak testben es a harcmuveszet teren edzodik, hanem szelleme is fejlodik. Mestere, Oromis megismerteti a magia magasabb szintjevel, s a ferfiva ero Eragon jo uton halad, hogy igazi Lovassa valjon.
Idokozben azonban hiret veszi, hogy falujat, Carvahallt Galbatorix pribekjei a folddel tettek egyenlove, a falubeliek pedig, Eragon unokatestvere, Roran vezetesevel, elmenekultek, hogy a vardenekhez csatlakozva ok is harcba szalljanak a zsarnok ellen. Eragon nem tehet mast, mint hogy lelektarsaval, Saphiraval egyutt reszt vegyen az oldoklo haboruban, ahol egy hozza hasonloan ifju Lovassal, halottnak hitt baratjaval, Murtaghval kerul szembe, s a kimeletlen parbajban feny derul egy rettenetes titokra. Eragon megtudja, ki volt az apja…
A vereskezu, nagy ereju magus, Galbatorix uralmat most sem sikerult megtorni, a tortenet folytatodik.
Hogy hogyan alakul a Birodalom es alattvaloi, tovabba a torpek, tundek, sarkanyok, magusok sorsa a kesobbiekben, azt a fohosehez hasonloan immar ferfiva cseperedett Christopher Paolini Az orokseg trilogiajanak keszulo, harmadik kotetebol tudja majd meg a Kedves Olvaso.

Ar: 3 391 Ft