Eletem Krisztusban

ODIGITRIA KONYVEK sorozat
Oldalszám: 152 oldal
Kotes: CERNAFUZOTT, KEMENYTABLAS
ISBN: 9786155147487


Kronstadti Szent Janos (1829-1908), e kivetelesen nagy hatasu orosz szent Eletem Krisztusban cimu lelki naplojanak ez a valogatasa hosszabb-rovidebb bekezdeseket tartalmaz: a Lelek kegyelmetol athatott gondolatokat es erzeseket, amelyeket a szerzo az onvizsgalat es a probatetelek, illetve az imadsagos elmelyules idejen orokitett meg.
Janos atya Eszak-Oroszorszag szulotte, akit a Szentpetervari Teologiai Akademia elvegzeset kovetoen 1855-ben pappa szenteltek, majd Kronstadt szigeten, a Szent Andras-szekesegyhazban teljesitett papi szolgalatot egeszen halalaig. Ez a konyv az o eletrajzaval kezdodik, amely a lelki naplo tenyleges bevezetoje es az ott leirt gondolatok, igazsagok hiteles bizonysaga. Isten szent emberekent, maganak semmit meg nem tartva, sajat eletet is szetosztva, kepes volt a legmegterhelobb eletkorulmenyek kozott arra, hogy tomeggel es zajjal dacolva, idejet es figyelmet egeszen Istennek szentelje.
Janos atya csodatevo volt, aki imaival szamtalan nagyszeru dolgot vitt veghez, de a legnagyobb csodanak megis a szemelyet es egesz eletet nevezhetjuk. Csodatevokent is lelki jozansagra inti olvasoit: Az Ur tokeletesen tiszteletben tartja az altala alkotott termeszetet es annak torvenyeit (); ezert akaratat is rendszerint a termeszet, illetve annak torvenyei reven viszi veghez, peldaul amikor megbunteti vagy megaldja az embereket. Ezert csak vegszukseg eseten varj tole csodakat!

Ar: 1 870 Ft