Dr. Skita Erika: Érzelmi intelligencia gyakorlatok

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789631224955
Kiadó: Értsünk Szót Kft.
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 60
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

"Az első és egyetlen érzelmi intelligencia készségeket a gyakorlatban megerősítő kiadvány!
Szülőként lehetőségünk van rá, hogy idejében felkészítsük a gyerekeinket és tegyünk valamit azért, hogy magabiztosabban tudjanak élni az érzelmeikből származó információkkal, az érzelmi és társas készségeikkel, már gyerekkorban és később, felnőttként is.
Az Érzelmi intelligencia gyakorlatok egy játékos gyűjtemény, amely mindennapos helyzeteket, szituációkat dolgoz fel, és arra sarkallja mind a gyerekeket, mind a szülőket, hogy gondolják át a néha automatikusan érkező reakciójukat, tanulják meg felismerni, kifejezni és kezelni az érzelmeiket, hogy azok támaszaik lehessenek a döntéseik meghozatalában.
A gyakorlatok 5 részterületre fókuszálnak:
Érzelmi öntudatosság, – ismerje meg önmagát, tudja, melyek az erősségei, és hogyan tudja használni őket. Ismerje fel saját és mások érzelmeit.
Önmenedzsment – legegyszerűbben az érzelmek kezelése, olyan esetekben is, amikor ez nem egyszerű vagy magától értetődő. Mindezt külső nyomás nélkül.
Társas tudatosság – tud-e empatikus lenni, elfogadni mások nézőpontját, képes-e megtalálni a helyét és csapatba rendeződni a többiekkel?
Kapcsolati képesség – röviden: kommunikáció, együttműködés, problémamegoldás.
Felelősségteljes döntéshozatal – a választási lehetőségeket mindenki szereti, a döntések azonban felelősséggel járnak. Mi történik, ha úgy érezzük, nem jól döntöttünk?"

Ár: 3 390 Ft