Dr. Barry Weinhold – Dr. Janae B. Weinhold: Intimitáskerülés – Kiút az elköteleződési válságból – A társfüggőség másik oldala (P)

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
ISBN: 9789638940537
Kiadó: Casparus Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 368
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

Átütő erejű könyv az intimitáskerülésről a társfüggőség kezelésének két úttörőjétől

Civilizációnk a látszat kultusza. Olyannak mutatkozunk, amilyenek vágyainktól, félelmeinktől, és a tömegkultúra sugallataitól vezérelve lenni szeretnénk.

Igyekezetünkben elszakadunk belső önmagunktól, és másnak sem engedjük, hogy álarcaink mögé pillantson. Életünkben nincs helye érzelmi megnyílásnak, mert az sebezhetővé tenne minket. Pedig valódi Énünkhöz épp csak annyira kerülhetünk közel, amennyire a másik embert szívünkbe engedjük.

Az intimitáskerülés – vagy elköteleződési válság – nem más, mint távolságtartás, elkülönültség-érzés, belső magány. Megjelenhet baráti-, munkatársi- és párkapcsolatainkban, sőt, saját gyermekeinkkel szemben is. Intimitáskerülő emberek intimitáskerülő társadalmat alkotnak. Ez az oka civilizációnk és intézményrendszereink, hideg embertelenségének és kultúránk felszínes önközpontúságának.

Ha sosem akarunk segítséget kérni
• ha konokul ragaszkodunk saját igazunkhoz
• ha a gyermekünk, vagy párunk felé tett szeretetteljes gesztusaink rendszeresen veszekedésbe torkollnak
• ha rengeteget dolgozunk, de sosem végzünk a munkával
• ha nehezünkre esik lazítani, vagy gyengeségeinket kimutatni, ebből a könyvből kulcsokat kapunk a változáshoz.

A szerzők segítenek, felismerni az intimitáskerülést életünk különböző területein, és konkrét módszereket adnak, hogy túllépjünk rajta. Számtalan példát hoznak terápiás tapasztalataikból és saját életükből, megnyugvást adva az olvasónak, hogy nehézségeivel nincs egyedül, sőt, épp másokkal karöltve tud igazán változni.

Az intimitáskerülésen felülemelkedve megélhetjük belső gazdagságunkat és kibontakoztathatjuk egyedi értékeinket. Így segíthetjük gyermekeink egészséges érzelmi fejlődését, hogy önbizalommal teli, önmegvalósításra, sőt önmeghaladásra képes felnőttekké váljanak. Párkapcsolatunkat az egymás mellett élés rutinjából a lelki egymásban-élés szövetségévé tehetjük, a szexualitást érzelmi teljességében is megélt együttlétté emelhetjük. Az emberek számára pedig partnerré válhatunk egy emberségesebb kultúra kialakításában.

A könyvhöz tartozó DVD-n, a Napfényes Élet Alapítvány jóvoltából, Váradi Tibor a harmonikus párkapcsolatról szóló előadásának felvétele található.

Ár: 3 500 Ft