Dominic O’Brien: Memóriafejlesztés – A 8-szoros memória világbajnok módszerével

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789639711792
Kiadó: Trivium Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 208
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

"Elménk akár a csomagtartó: ha jól pakoljuk, szinte minden belefér, ha rosszul, szinte semmi!"
Dominic O’Brien félelmetes emlékezetéről híres. A Las Vegas-i kaszinók kártyaasztalától kitiltották, mert bankot robbantott.
Nyolcszor nyert memória-világbajnokságot. 1994-ben az Év Agyának választották Angliában, majd 1995-ben a Memória nagymesterének.
Számos alkalommal szerepelt a tévében és a rádióban, világrekordok sora fűződik nevéhez. Például harminc perc alatt megjegyzett 2385 találomra megjelenő bináris számjegyet. 2005-ben életműdíjat kapott az Emlékezet világbajnokságok szervezetétől. 2010-ben a Memória sportvilágtanács igazgatója lett.
Dominic O’Brien nem csodagyerek, nem ezzel a tudással született. Iskolában szétszórnak, álmodozónak tartották. Harmincéves koráig kellett várnia az áttörésre. Módszere segítségével bárki bámulatos memóriát fejleszthet, amelyet az élet minden területén kamatoztathat. Memóriafejlesztő gyakorlatai javítják a gondolkodást, a kreativitást. Nem kell tudnunk megjegyezni száz pakli kártya sorrendjét, de az nem árt, ha képesek vagyunk pillanatok alatt rögzíteni agyunkban akár egy tucat telefonszámot és címet is.
A szerző érhetően fogalmazva, világos magyarázatokkal adja át módszerét az egyszerű gyakorlatoktól az egyre bonyolultabbak felé haladva.
Ez a könyv mindazok számára alapmű, akik fejleszteni szeretnék memóriájukat, és megvan bennük a kellő kíváncsiság, szorgalom, kitartás.

Ár: 2 990 Ft