Dinya Elek: Biometria a klinikumban – Feladatok megoldása SAS Enterprise Guide használatával

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632264417
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 360
Tömeg: 500 g/db

Célunk, hogy az Olvasó megértse a biometria területén jelentkező új fogalmakat, módszereket és bővíthesse tudását. Lehetőséget adni arra, hogy gyakorolja a biometriai módszerek helyes használatát (az egyszerűbbektől az egészen bonyolult eljárásokig), megtanulja a megjelenő statisztikai adatok megfelelő értelmezését.

A könyv segítséget nyújt azoknak a kutatóknak, akik szeretnék gyakorlati statisztikai ismereteiket fejleszteni, önálló adatelemzéseket végezni és következtetéseiket átültetni a klinikai gyakorlatba. A nagyszámú példaadat támogatja ezt a szándékot.

A könyvben, a módszerek használata előtt – összefoglalva – bemutatásra kerülnek a szükséges ismeretek. A feladatmegoldásokat lépésről lépésre lehet követni, a képernyő tervek paraméterezésétől a futási eredmények értelmezéséig. A megoldások az ingyenesen elérhető, kiváló képességű SAS Enterprise Guide programmal készültek (http://www.sas.com). Minden egyetemi SAS felhasználó elérheti az OnDemand szolgáltatást installálás után, és használhatja a bemutatott programot.

Reményeink szerint az Olvasó – mire végig ér a könyvön – megtapasztalja, hogy a SAS elemző rendszeren keresztül összefüggő, új horizont nyílik meg előtte a klinikumi alkalmazásokat illetően.

Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik biztosak akarnak lenni abban, hogy elemzéseik helyesen, a matematika nyelvén írják le a valóságot, a kapott eredmények pedig valósághűen adják vissza a vizsgált jelenséget, azok klinikai tartalmát.

Ár: 4 400 Ft