Bombera Krisztina: Roby Lakatos (CD-melléklettel)

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632274218
Kiadó: Trubadúr Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 168
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Tömeg: 500 g/db

Ez a könyv jóval több, mint szokványos zenészéletrajz. A Salvador Dalíéval vetekedő kackiás bajuszáról, a fekete selyemnadrághoz piros-fehér kockás zoknit társító eleganciájáról és mindenekelőtt a cigányzenét jazz-zel, a klezmerrel, a klasszikusokkal és még ki tudja, mi mindennel elegyítő, káprázatos fúziós zenéjéről elhíresült Roby Lakatos színes és eklektikus életéről mesél, melyen keresztül megérhetünk valamit a kávéházi cigányzene magyarországi történetéből és a roma muzsikuscsaládok különös szubkulturájából is.

A Budapesten született, de már harminc éve Brüsszelben élő hegedűvirtuóz történetei olvasva bebarangoljuk a világot Brüsszeltől New Yorkig és Párizstól Japánig, megismerkedve Roby Lakatos barátaival, a jazz és a klasszikus zene világsztárjainak egész sorával.

A zenei pályafutását még kiskamaszként apja, majd idősebb Járóka Sándor zenekarában kezdő Roby Lakatos utóbb a hagyományos cigányzene megújítójaként vált ismertté – maga Yehudi Menuhin gondoskodott arról, hogy a világ felfigyeljen rá -, lemezein a csárdások klasszikus művekkel és jazz örökzöldekkel váltakoznak. Bár megkapta a belga állampolgárságot, a Járóka Sándortól Stéphane Grappelliig vezető különös utat bejáró zenész nem tagadta meg gyökereit, és bárhol is lép fel, a koncertplakátokon a neve után az áll: "magyar cigány hegedűvirtuóz."

Ár: 4 990 Ft