Bánki Éva: A bűn nyelvét megtanulni -Tanulmányok a kemény krimiről

0
(0)

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632634234
Kiadó: Napkút Kiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 118
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

Melyek is a társadalomábrázolás lehetőségei a kortárs irodalomban ezen belül a sokak által megvetett, sőt alantasnak tartott kemény krimikben? Mit árulhat el egy vérgőzös kemény krimi a társadalomról? És milyen viszonyban állnak ezek a hard-­boiledek a realista nagyregényekkel vagy a klasszikus detektívtörténetekkel és posztmodern krimikkel? Vagy akár a magas irodalommal? Chandler, Ellroy, Tar vagy a skandináv krimiírók hogyan formálták át a XX. századi elbeszélő hagyományt és magát a társadalomábrázolást?
Mindannyian tudjuk, milyen sok szállal kötődik a kemény krimi a mozihoz, sőt a filmművészet nagy korszakaihoz de ha ez így van, az álomgyártás hogy fér össze a dokumentarista hitelességgel és társadalmi leleplező szándékkal? A hard-boiledek hogyan alakítják át a testtel és a névvel kapcsolatos elbeszélői sztereotípiákat és az ehhez szorosan kapcsolódó több évezredes bibliai hagyományt?
A bűnügyi regény kódja, narrációs technikái eddig számos kortárs magyar elbeszélést inspiráltak. De milyen esélyei vannak (lesznek) egy kortárs valóságban játszódó kelet-közép-­európai kemény kriminek?
Ezeket a kérdéseket járja körül Bánki Éva felsőoktatásban is használható, tanulmányokat és kritikákat is tartalmazó kötete.

Ár: 1 790 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.