Bizz magadban! – Onertekeles, onelfogadas, onbecsules

Nyitott Akademia sorozat
Oldalszám: 184 oldal
Kotes: PUHATABLAS, RAGASZTOKOTOTT
ISBN: 9786155281181


‘Az a baj, hogy nincs onbizalmam’ – halljuk uton-utfelen, meg olyan emberek szajabol is, akikrol adottsagaik es korulmenyeik alapjan nem gondolnank, hogy ilyen problemaval kuzdenek. Masok nem valljak be, hogy igy ereznek, sot epp az ellenkezojerol igyekeznek meggyozni lehengerlo viselkedesukkel, am arroganciajuk mogott gyakran szinten belso bizonytalansag, az onelfogadas hianya huzodik meg.
Bar egesz modern kulturank enkozpontu, narcisztikus, a lelkunk melyen sokan nem szeretjuk magunkat, es felunk, hogy masok is kevesnek, elegtelennek, ertektelennek talalnak minket. Eppen ezert vedekezo poziciot veszunk fel, visszahuzodunk, nehogy meg jobban megseruljunk – vagy eppen minden eronkkel bizonyitani probaljuk, hogy igenis erunk valamit. Am a bennunk levo ketseget a kulso sikerek csak atmenetileg enyhitik. Raadasul sajat magunkkal kapcsolatos elegedetlensegunket hajlamosak vagyunk kornyezetunkre is kivetiteni, ezert rossz kozerzetet es turelmetlenseget terjesztunk magunk korul.
Tiszta szivbol szeretni es becsulni onmagunkat azonban nem konnyu, ha fajdalmas kudarcok terhet cipeljuk, ha masok banto, lekicsinylo mondatai belenk egtek, ha a szuleink sem fogadtak el minket feltetel nelkul. Ebben az esetben onismereti munkara van szuksegunk, hogy felnott fejjel csodalkozzunk ra: minden gyongesegunkkel egyutt is ertekes es szeretetremelto emberi lenyek vagyunk. Ebben igyekeznek segitseget nyujtani a kotet kivalo szerzoi is.

Ar: 1 946 Ft