Az ujpesti aranycsapat

0
(0)

Oldalszám: 168 oldal
Kotes: PUHATABLAS, RAGASZTOKOTOTT
ISBN: 9786155604065


Az ujpesti labdarugas legsikeresebb idoszaka az 1969 es 1979 kozotti evek. Tizenegy bajnoksagbol kilencet nyert meg a csapat, a profi korszak 1926-os bevezetese ota ez egyedulallo teljesitmeny. Az aranykorszakban magyar kupat is nyert a Dozsa, harmat is, bejutott a Vasarvarosok-kupaja dontojebe, a legrangosabb europai sorozatban, a Bajnokcsapatok Europa-kupajaban pedig a legjobb negy koze. Ezen kivul is sok-sok hazai es nemzetkozi merkozesen paradezott az ujpesti legenyseg. Spanyolorszagban legyoztek a Real Madridot, itthon a Bilbaot, a Benficat, es meg a kiesessel vegzodo Juventus elleni dontetlen is vilagraszolo eredmenynek szamitott.
Baroti Lajos szakerto munkaja kellett, hogy a sok remek labdarugobol igazi csapat valjon. Az o munkajat vitte tovabb Kovacs Imre, majd Szucs Gyula es Varhidi Pal. A tiz ev alatt a jatekosok zome kicserelodott, de vannak nehanyan, akik mind a kilenc aranyerem megszerzeseben aktiv szerepet vallaltak.
A konyv nemcsak ujpesti szurkoloknak szol, a labdarugast szeretok nepes tabora szamara is erdekes olvasmany. A nagyobb elmenyt a 110 kep biztositja.

Ar: 1 345 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.