Az igazságos kormányzás felé – A jövő baloldala, a baloldal jövője

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789633380918
Kiadó: Napvilág Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 238
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

"Az a baj a világ szociáldemokratáival, hogy mint sok öregedő sportcsillag, ők is belemerevedtek a kudarctól való félelembe" – írja egy tanulmányában Guy Standing brit társadalomtudós. Talán ez az oka annak, hogy a 21. századi szociáldemokrácia gyakran nem küzd meg saját ügyeiért és az állagőrző szerepébe kerül egy olyan korszakban, amikor mindent áthat a változás szelleme.
A baloldal elbizonytalanodásának oka az is, hogy az identitása kérdőjeleződik meg akkor, amikor növekszik az egyenlőtlenség, s a szegénység kiterjedésével egyúttal csökken a szabadság. Más politikai erők sok esetben még támogatják is e folyamatokat, ám a baloldal létének értelme, hogy gátat tudjon nekik vetni.
Magyarországon fokozottan igaz, hogy változást nem az érzékeny témák elkerülésével lehet elérni. Ellenkezőleg. A baloldal felelőssége, hogy a jövő felé forduljon, új megvilágításba helyezze a társadalom és a gazdaság problémáit, működőképes megoldásokat kínáljon, határozottan képviselve saját alapértékeit. többé nem érdemes félni a kudarctól, inkább értelmezni kell, ha már bekövetkezett, és továbblépni.
Nincs egyedülvaló, kizárólagos megoldás, de a fennállónál jobbat mindig érdemes keresni. Most különösen. e kötet szerzői tanulmányaikkal a jobb, igazságosabb kormányzás lehetőségét vizsgálják, termékeny vitára invitálva az Olvasót.

Ár: 1 990 Ft