Az elet arnyoldalai – Fajdalom, oregedes, halal

VISELKEDES-ELETTAN sorozat
Oldalszám: 294 oldal
Kotes: flexi
ISBN: 9789639534513


A konyv szemleleteben es reszben tematikajaban is folytatasa a sorozat elso kotetenek, a Pszichovegetativ kolcsonhatasoknak. A temakoroket biologiai es pszichofiziologiai szempontbol dolgozza fel. Alapvetoen tankonyv, de szeles irodalmi hattere miatt kezikonyvkent es forrasmunkakent is hasznalhato. Ha kivancsi arra, hogy: – mi is valojaban a fajdalom, – keletkezhet-e fajdalom lelki okokbol, – milyen mechanizmusok vesznek reszt a fajdalom keletkezeseben, – hanyfele modon lehet fajdalmat csillapitani, – az oregedes lehet-e evoluciosan kialakult folyamat, – az idos allapot miert nem tekintheto betegsegnek, – mikent probaljak magyarazni a halalkozeli elmenyeket,
akkor erdemes kezbe venni az elet arnyoldalairol szolo konyvet, melynek kulonlegessege, hogy a szerzo a biologiai alapoktol a pszichologiai vonatkozasokig vegigvezeti az olvasot a fajdalom, az oregedes es a halal teljes folyamatan. A sajatos pszichofiziologiai megkozelites mas perspektivaba helyezi hetkoznapjaink megszokott jelensegeit, arra keszteti az olvasot, hogy egy kicsit elgondolkozzon az elet dolgairol, es szembenezzen annak nehezsegeivel.
Bardos Gyorgy 1973-ban vegzett az ELTE TTK biologus szakan. 1976-ban egyetemi doktor, 1989-ben a biologiai tudomany kandidatusa, 2000-ben habilitalt doktor. 1973 es 1996 kozott az MTA–ELTE Pszichofiziologiai Kutatocsoportban dolgozott, majd 1996 ota az ELTE Elettani es Neurologiai Tanszek docense. Fobb kutatasi temai a zsigeri erzekeles, a magatartas es a belso szervek kolcsonhatasai, a viselkedes szabalyozasa, a nem specifikus egeszsegproblemak, valamint a placebohatas. 1973 ota oktat biologus, biologiatanar, illetve pszichologus hallgatokat alapszintu, szakiranyu es doktori kurzusokon. 2000 ota az ELTE Bolyai Szakkollegium tanara.

Ar: 2 802 Ft