Az Aikido spiritualis gyokerei

0
(0)

Oldalszám: 192 oldal
Kotes: PUHATABLAS, RAGASZTOKOTOTT
ISBN: 9789637014628


„William Gleason jol megirt es idoszeru muve az elso olyan konyv, ami reszleteiben is megmagyarazza az Aikido alapitojanak spiritualis tanitasait.” Szaotome Micugi Aikido sihan, az Aikido es a termeszet harmoniaja szerzoje
Uesiba mester, az Aikido alapitoja nem csak harcmuveszetnek tekintette az Aikidot, hanem egy olyan szellemi utnak, amelynek gyakorlasaval harmoniaba kerulhetunk a Vilagegyetem torvenyeivel. Tanitasa az ezoterikus sinto tanokban es gyakorlatokban gyokerezik.
William Gleason konyve az elso a nyugati vilagban, ami melysegeiben is elmagyarazza a kototama (a szent hangok) alapelveit es kapcsolatat az Aikido technikaival. Bemutatja, hogy ezek a hangok a ki, az egyetemes eletenergia kulonbozo megnyilvanulasi formai, melynek alkalmazasaval az Aikido gyakorlatok egy magasabb szintje erheto el, ahol nem az ero, hanem az energia kapja a foszerepet.
William Gleason (6. dan, Aikikai) tobb mint ket evtizedig tanulta a japan orvoslast es az Aikidot, ebbol tiz evet Japan ban toltve. Jelenleg az USA-ban el, mint a Massachusetts-i Shobu Aikido of Boston alapitoja es foinstruktora. Az „Aikido and Words of Power: The Sacred Sounds of the Kototama” szezoje, tovabba Szaotome Micugi es George Osawa konyveinek forditoja. 2008-ban DVD-t jelentetett meg „Aikido and Japanese Sword” cimmel.

Ar: 2 890 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.