Apam, a drogbaro

Oldalszám: 515 oldal
Kotes: FULES, KARTONALT
ISBN: 9789632278179


Juan Pablo Escobar, jelenlegi neven Juan Sebastian Marroquin Santos a vilagtortenelem legismertebb drogkereskedojenek a fia. Medellinben szuletett 1977-ben. Epitesz es ipari tervezomernok. Mint pacifista, parbeszedet es megbekelest kezdemenyezett azokkal, akik a nyolcvanas es kilencvenes evekben lettek apja drogkereskedelemmel kapcsolatos terrorizmusanak aldozatai. Gyakran tart eloadasokat, szerepelt az ENSZ Nemzetkozi Bekenapjan bemutatott, dijnyertes dokumentumfilmben, amely „Apam bunei” (Pecados de mi padre) cimen jelent meg 2009-ben.
A csaladi torteneteket mindig hallgatas ovezi, es csak az ido mulasaval valik kimondhatova es meghallhatova az igazsag. Azt hittuk, hogy mostanra mar mindent elmondtak Pablo Escobarrol, a drogkereskedorol, Latin-Amerika valaha elt legszornyubb bunozojerol, de ezek a tortenetek mindig kulso szemlelok tortenetei voltak, sosem az otthon melegebol meseltek el oket. Huszonegy evvel a Medellin kartell fejenek halala uta, Juan Pablo Escobar utazasra indul a multba, amit nem valaszhatott, ami elkerulhetetlenul a sajatja, hogy megmutathassa apja eddig ismeretlen oldalat: egy ferfi, aki elkepzelhetetlen kegyetlensegre volt kepes, mikozben a csaladjat a vegletekig szerette.
Ez a fiu nem az apat probalja mentegetni, nem megvaltast keres szamara, hiszen a sajat tortenete is az eroszak szovedekebol epul fel.

Ar: 3 399 Ft