Amerikai mesterlovesz – Az Egyesult Allamok legeredmenyesebb precizios loveszenek oneletrajza

Oldalszám: 364 oldal
Kotes: KEMENYTABLA, VEDOBORITO
ISBN: 9789636897468


1999-tol 2009-ig az Egyesult Allamok Haditengereszetenek SEAL-je, Chris Kyle erte el a legtobb halalos mesterlovesz-talalatot az amerikai hadtortenetben. A Pentagon hivatalosan tobb mint 150 talalatot igazolt (az addigi amerikai rekord 109 volt). Az iraki felkelok annyira rettegtek Kyle-t, hogy az al-Shaitan (‘az Ordog’) csufnevet adtak neki, es verdijat tuztek ki a fejere. Kyle legendas hirnevet szerzett SEAL-, tengereszgyalogos- es a hadseregben szolgalo bajtarsai koreben, akiket gyilkos hatekonysaggal vedett a haztetokrol es mindenfele rejtett loallasbol. Kyle mesteri beszamoloja rendkivuli harcteri elmenyeirol minden idok legkivalobb haborus emlekiratai koze tartozik.
A texasi szuletesu Kyle, aki gyermekkoraban, apjaval vadaszva tanult meg loni, vadlobetoro rodeo bajnok volt, mielott beallt a haditengereszethez. 9/11 utan a terrorizmus elleni haboru elso vonalaban vetettek harcba, es hamarosan vilagklasszis mesterloveszkent talalta meg hivatasat, aki ellenseges tuzben teljesit a legjobban. Szemelyes rekordjat egy 1,9 kilometeres tavolsagbol leadott halalos lovessel Bagdad kornyeken allitotta fel. Falludzsaban az ellenseg heves tuzevel dacolva mentett meg egy utcai harcban kelepcebe kerult tengereszgyalogos csoportot. Ramadiban kozelharcban, a pisztolyaval teritette le a felkeloket. Kyle oszinten beszel a haboru kinjairol: ket sebesuleserol es ket kozeli baratja tragikus halalarol. Az Amerikai mesterlovesz tiszteleg Kyle harcostarsai elott is, akik kemenyen verekedtek a harcmezon, es attol tavol is. Es a tortenetet vegigkisero megindito, egyes szam elso szemelyben irodo beszamoloiban Kyle felesege, Taya nyiltan beszel arrol, milyen terheket rakott a haboru Chris mellett a hazassagukra es gyermekeikre is. Chris Kyle, miutan leszerelt, Fitco Carest neven letrehozott egy jotekonysagi alapitvanyt a poszttraumas betegsegben szenvedo haborus veteranok szamara. S a sors szornyu fintora folytan Kyle korai halalat is egyik leszerelt veterantarsa okozta, aki a texasi loteren, 2013-ban ellene forditotta fegyveret.
A kotet angolul meg Chris Kyle eleteben jelent meg, a mesterlovesz halalhire a kotet magyarra forditasa kozben erkezett.

Ar: 3 391 Ft