Albert Sánchez Pinol: Pandóra Kongóban

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789630796972
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 460
Kötésmód: kemény kötés
Tömeg: 500 g/db

Tommy Thomson tizenkilenc éves árva gyerek – és egy néger négerének a négere: azaz fillérekért, névtelenül ír népszerű, Afrikában játszódó regényfüzeteket.
Az első világháború idején járunk, Londonban, és Tommynak meg kell élnie valamiből. Így hát elvállalja, hogy megírja egy börtönben sínylődő fiú regényes történetét, akit gyilkossággal vádolnak, miután egyedüli túlélőként visszatért egy afrikai expedícióról. Az ügyvéd szerint ezzel megmentheti az életét: a bíróság talán megérti, hogy a fiú igazat mond, nem ő gyilkolta meg az expedíció vezetőit, sőt…
Tommy lelkesen végzi a munkát, amely hihetetlenül izgalmasnak bizonyul: a fiú, Marcus Garvey nemcsak hogy gyilkos nem volt, hanem ő mentette meg az emberiséget a föld alatt élő kegyetlen lények, a tektonok támadásától.
És közben szenvedélyes szerelem szövődött közte és egy tekton lány között…

A katalán irodalom sztárja ezzel az agyafúrt módon megszerkesztett kalandregényével világszerte lebilincselte a műfaj kedvelőit – s ugyanakkor vájt fülű kritikusok is hozsannáznak róla. Mert olyan olvasmányos, mint egy Verne-mű, s helyenként mégis olyan mélységekbe hatol, mint Conrad remekműve, A sötétség mélyén.

Albert Sánchez Pinol 1965-ben született Barcelonában. Antropológus és író. 2003-ban megjelent Hideg bőr című regénye az elmúlt évtizedek legnagyobb katalán világsikere. 2005-ben jelent meg a Pandóra Kongóban, szintén óriási sikerrel. Legújabb könyve, a Victus Spanyolországban hónapokig vezette a sikerlistákat: a katalán szeparatizmus erősödése idején óriási érdeklődést keltett a regény, amely azt meséli el, hogyan foglalták el a spanyolok 1714-ben Barcelonát, Spanyolországban hónapokig vezette a bestsellerlistákat…

"Izgalmas kalandokal teli filozófikus mese, egyben elmélkedés a magányról, az erőszakról és arról, mit jelent embernek lenni: nagyszerű, hátborzongató, lélekmelengető olvasmány." (Yann Martel)

"A szertelen történetmondás olyan birodalmába jutva, ahol Umberto Eco régóta szafarizik, Albert Sánchez Pinol ezzel a regényével jelentős európai író lett." (Giles Foden)

Ár: 3 990 Ft