A zodiakus tortenete

Oldalszám: 222 oldal
Kotes: kemeny kotes
ISBN: 9789638943705


Ez a mu Robert Powell Ph.D. doktori disszertaciojanak (mely eloszor 2004-ben kerult bemutatasra) konyv formaba atdolgozott es kibovitett valtozata. Harminc eves kutatomunka eredmenyekeppen szuletett, es nem csupan kutatoknak, asztrologusoknak es torteneszeknek, hanem altalanos erdeklodesu es tajekozottsagu olvasoknak is igen sokatmondo olvasmanyul szolgal. A legtisztabb es legatfogobb tanulmanyrol van szo, mely valaha a zodiakus torteneterol megjelent.
Az eredeti zodiakus ujrafelfedezesenek oriasi jelentosege van, melynek kulcspontja az, hogy a sziderikus zodiakus jegyei mind harminc fok hosszusaguak es kozel egybeesnek az azonos nevu tizenket csillagaszati konstellacioval, mikozben a tropikus zodiakus jegyei, mivel azok a tavaszponthoz kepest kerultek meghatarozasra, ma nincsenek kozvetlen kapcsolatban a nekik megfelelo zodiakusi csillagkepekkel, a napejegyenlosegek precessziojanak koszonhetoen.
A zodiakusnak ez a gondosan felderitett tortenete az egyiptomi dekanokrol es az indiai nakshatrakrol is tartalmaz fejezeteket, feltarva ezen Egyiptomban es Indiaban eredezo sziderikus felosztasok kapcsolatat az eredeti babiloni zodiakushoz. A ma szeleskoruen hasznalatban levo tropikus zodiakus tortenetet atvilagitva arra az ellentmondasra is feny derul, mely a ,,zodiakus kerdes’-t (tropikus vs. sziderikus) ovezi, ramutatva, hogy a tropikus felosztas eredetileg egyaltalan nem zodiakus volt, hanem egy, az evszakok leirasara szolgalo naptar.

Ar: 3 590 Ft