A kvantum vilagegyetem – Minden, ami megtortenhet, valoban meg is tortenik

Talentum Tudomanyos Konyvtar sorozat
Oldalszám: 276 oldal
Kotes: CERNAFUZOTT, KEMENYTABLAS
ISBN: 9789632520742


A vilag, amelyben elunk sokkal kulonosebb annal, mint ahogy azt el tudnank kepzelni. Megertesehez a mai napig a kvantumfizika segitsegevel jutottunk a legkozelebb. De mi is az a kvantumfizika? Es pontosan hogyan segithet minket a Vilagegyetem megerteseben?
Ebben a konyvben Brian Cox es Jeff Forshaw kozertheto modon bemutatjak a kozmoszt felepito atomok es energia bizarr, csodalatos es amulatba ejto viselkedese mogott rejlo valodi tudomanyt, tovabba feltarjak azt is, hogyan tortenik meg minden, ami megtortenhet.
Brian Cox a University of Manchester reszecskefizika-professzora, a Royal Society University Research Fellow (Egyetemi Kutatasi Osztondij) programjanak osztondijasa jelenleg a Genf melletti CERN reszecskefizikai laboratoriumban dolgozik. Kulonbozo radio-es teveprogramok nepszeru musorvezetoje.
Jeff Forshaw a University of Manchester elmeletifizika-professzora, kutatasainak temaja az elemi reszecskek fizikaja. Az elmeleti fizika teruleten vegzett kiemelkedo munkassagaert 1999-ben elnyerte az Institute of Physics Maxwell-erem kitunteteset.

Ar: 3 391 Ft