A kábítószer-abúzus orvosi, jogi és társadalmi vonatkozásai

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9789632262742
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 282
Tömeg: 500 g/db

A kábítószerekkel kapcsolatos problémák köre sajnos mindennapjaink részévé vált. Statisztikák arról számolnak be, hogy egyre fiatalabb korosztályok válnak érintetté, a középiskolások különösen veszélyeztetettek, a marihuána elterjedése ma már tény.
Szerkesztők kutatásainak tárgyát elsősorban a kábítószerek hatásmechanizmusa, a hozzászokás prevenciójának, valamint a leszokás gyógyszeres támogatásának lehetőségei, ill. anatómiai támadáspontjuk képezi.
A szerzők között kiváló klinikai orvosokat, pszichológusokat, jogászokat, szociológusokat is találhatunk, akik szakértelmükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy ezt a rendkívül komplex problémát sikerüljön minél átfogóbban bemutatni.
A különböző típusú kábítószerek (morfinszármazékok, stimulánsok, depresszánsok, marihuána, hallucinogének stb.) élettani/kórélettani hatásainak, támadáspontjuk morfológiai alapjainak bemutatásán túl a gyakorlati orvosi teendőket is ismertetik, összefoglalják a kábítószer-túladagolások, az intoxikáció, valamint az elvonás legfőbb klinikai tüneteit, a detoxikálás, a tartós rehabilitáció terápiás/pszichoterápiás lehetőségeit.
Külön fejezet foglalkozik a kábítószerek laboratóriumi kimutatásával, epidemiológiájával, a jogi kérdésekkel, az érintettek rehabilitációjával.
A könyvet haszonnal forgathatják középiskolai/egyetemi oktatók, hallgatók, a kábítószerkérdés bármely területén munkálkodók, szociális munkások, civil szervezetek munkatársai.

Ár: 2 800 Ft