A kameras gyilkos

Oldalszám: 180 oldal
Kotes: KOTVE, VEDOVEL
ISBN: 9789630796101


Ettol fogva csak rajtuk mulik, mondta, hogy eletben maradnak-e a szuleik, vagy pedig kenytelen lesz eroszakos es kimondottan fajdalmas modszerekkel kivegezni oket.
Mit teszunk, ha egy barati hetvege nyugalmaba egyszer csak betor az iszonyat? Kizarjuk a latoterunkbol? Vagy eppen kokettalunk vele? Netan stilusosan megtebolyodunk? Es ha a teboly eleve itt van koztunk, bennunk? Es ha meg a teve is kozvetiti?
A becsi Wagner hazaspar husvetkor meglatogatja stajerorszagi baratait. Roviddel megerkezesuk utan bukkannak fel az elso hiresztelesek a mediaban arrol, hogy vendeglatoik lakohelye kozeleben kettos gyerekgyilkossag tortent: a tettes harom gyereket rabolt el, es kulonbozo fenyegetesekkel kettejuket ongyilkossagra kenyszeritette az erdoben. Nem sokkal kesobb kiderul az is, hogy a tettes videora rogzitette a gyilkossagokat, es a felvetelt lejatssza az egyik nemet kereskedelmi televizio.
Thomas Glavinic a fiatalabb osztrak prozairo-nemzedek egyik figyelemre melto kepviseloje, egyesek szerint fenegyereke. Generaciojanak egyik legfontosabb, leginnovativabb iroja – irja rola a Die Zeit. Ez a 2002-ben a Friedrich Glauser-dijjal kituntetett regeny hozta meg szamara a kritikai es kozonsegsikert. A regeny alapjan filmet is forgattak osztrak-magyar-svajci koprodukcioban. Robert A. Pejo filmjet a 2010-es filmszemlen mutattak be Magyarorszagon.

Ar: 2 541 Ft