A kabulat ara – New York Times bestseller – A droghaboru igaz tortenete

0
(0)

Oldalszám: 480 oldal
Kotes: papir / puha kotes
ISBN: 9786155596742


„Dobbenetes es elsopro’ Elton John
A drogellenes haboru dobbenetes tortenetenek elso elbeszelese. Bator nemzetkozi tudositas, melyben az irot szemelyes erintettseg vezerelte a kabitoszerfuggoseg temajaban.
2015-ben mar pontosan egy evszazada lesz, hogy az Egyesult Allamok hadat uzent a kabitoszernek. De nincs okunk gyozelmi tancot lejteni. A drogellenes haboru centenariumi eveben Johann Hari ujsagiro a sajat szemevel latja, mikent zullik el egyik kozeli rokona, valamint volt baratja is a kokain es a heroin miatt es talan o maga is a drogfuggoseg fele sodrodik. De milyen is valojaban a drogellenes haboru? Mi Hari szerepe, es melyik tortenetben? A meresz tudosito egy ket even at tarto, huszezer merfoldes utra indult ennek a harcnak a frontvonalan, hogy kideritse, mit jelent a drogellenes haboru vilagszerte, es hogyan lephetnenk tul rajta.
A kabulat ara dramai, szemelyes tortenetekre epul. Hari sajat tortenetere, es azokera, akikkel kutatomunkaja es interjui soran megismerkedik: egy transzszexualis brooklyni kokaindiler, aki tudni akarja, ki olte meg az anyjat, es egy mexikoi anya, aki eveken at kereste a sivatagban a lanya gyilkosat. Egy gyerek, akit a holokauszt idejen egy budapesti gettobol csempesztek ki, es aki segitett feltarni a fuggoseg tudomanyos magyarazatat. Uruguay elnoke, aki eveket toltott katonai bortonben, es aki legalizalta a marihuanat, hogy megprobaljon gatat szabni az orszagaban dulo eroszaknak.
A kabulat ara eroteljes, lenduletes es meggyozo konyv, mely kepet ad arrol, mennyire pusztitoak a drogok is, es a kormanyok drogellenes erofeszitesei is. Egy emberibb jovot mer almodni.
Johann Hari irt tobbek kozott a New York Times, az LA Times, a Guardian, a Le Monde, a Slate, a New Republic es a Nation lapokban. Kilenc even at volt az Independent rovatvezetoje, es ketszer nyerte el az Amnesty International UK Az ev ujsagiroja cimet. Az Editorial Intelligence- tol Az ev kulturalis kommentatora, a Stonewall-tol pedig Az ev meleg ujsagiroja dijat is megkapta. A kabulat ara az elso konyve.

Ar: 3 399 Ft

Mennyire volt hasznos ez a könyv?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a könyvet.